Autor Správa

<  História v slove a obraze  ~  Nové knihy na slovenskom trhu

PoslaťNapísal: Štv Mar 11, 2010 11:27 11
No ta cena mě taky překvapila. Proč kniha vytvořená veřejnými institucemi, které byly vytvořeny za účelem tvorby takových děl (a jsou již za to jednou zaplaceny z veřejných prostředků) stojí tolik. Mohl by některý z případných majitelů napsat noticku zda se kniha vyplatí nebo se jedná o např. doplněk "vlasteneckého" zákona.

Offline Profil
PoslaťNapísal: Pia Mar 12, 2010 12:48 12
Obrázok užívateľaRegistrovaný: Pia Jan 04, 2008 4:24 04Príspevky: 163Bydlisko: Šaľa
Aj mne sa zda ta cena trosku vysoka.V rukach som to nemal ale ked bude moznost tak to urcite prelistujem. Ale ja osobne predpokladam ze extra nove informacie sa tam asi nedozvieme.

Offline Profil E-mail
PoslaťNapísal: Pon Mar 15, 2010 9:37 09
Obrázok užívateľaObčianske združenieObčianske združenieRegistrovaný: Štv Dec 27, 2007 5:44 05Príspevky: 1012Bydlisko: TT & BA
Horatio píše:
Mozno este niekto dostal pozvanku na prezentaciu knihy SNP 1944, ktora sa ma uskutocnit dna 27. 2. 2010 v muzeu SNP, pricom knihu uvedie predseda vlady fico :? nevie niekto nieco o tejto knihe??robillo ju viacero institucii..muzeum snp, VHA, narodna kniznica...

Dnes som v nej listoval. Už mám stvrdnutý žalúdok, takže ma to veľmi nerozhádzalo. Mal som dojem, že listujem tými starými obrázkovými publikáciami o Povstaní spred roku 1989, na ktorých sa kvalitným papierom nešetrilo. Text veľmi stručný, nekvalitné fotografie, faktografické chyby, skomolené mená a rôzne perličky typu "Major SS"... Kupovať ju nebudem, snáď sa dostane do knižníc.

Proletári všetkých krajín, po.ebte sa!
Offline Profil
PoslaťNapísal: Uto Mar 16, 2010 8:04 08
Obrázok užívateľaRegistrovaný: Str Júl 02, 2008 7:34 07Príspevky: 44Bydlisko: Bytča
... ak sa nemýlim, tak náklad mal byť 2000 kusov, z toho do distribúcie malo ísť 800 a zvyšok si malo ponechať múzeum, nespomínam si ako presne to bolo formulované, ale niečo v zmysle "pre svú pilnú potrebu ..." ... tak neviem, či sa na bežné knižnice vôbec dostane ...

... pravdepodobne sa z tej knihy stane ležiak a koncom roka ich asi nakúpia do školských knižníc na posilnenie vlastenectva ...

... chcem ešte pridať, že som fanúšik SNP a takéto veci ma "mrzia"...

Offline Profil
PoslaťNapísal: Uto Mar 16, 2010 8:38 08
Obrázok užívateľaObčianske združenieObčianske združenieRegistrovaný: Str Dec 26, 2007 1:00 01Príspevky: 243Bydlisko: PE
boris píše:
Horatio píše:
Mozno este niekto dostal pozvanku na prezentaciu knihy SNP 1944, ktora sa ma uskutocnit dna 27. 2. 2010 v muzeu SNP, pricom knihu uvedie predseda vlady fico :? nevie niekto nieco o tejto knihe??robillo ju viacero institucii..muzeum snp, VHA, narodna kniznica...

Dnes som v nej listoval. Už mám stvrdnutý žalúdok, takže ma to veľmi nerozhádzalo. Mal som dojem, že listujem tými starými obrázkovými publikáciami o Povstaní spred roku 1989, na ktorých sa kvalitným papierom nešetrilo. Text veľmi stručný, nekvalitné fotografie, faktografické chyby, skomolené mená a rôzne perličky typu "Major SS"... Kupovať ju nebudem, snáď sa dostane do knižníc.

Vďaka Boris, ušetril si mi peniaze, počkám radšej novoty z UPN. Bolo k tomu priložené aj nejaké DVD ? Ak áno, čo tam bolo ? :( :D

PoslaťNapísal: Uto Mar 16, 2010 9:54 09
Obrázok užívateľaObčianske združenieObčianske združenieRegistrovaný: Štv Dec 27, 2007 5:44 05Príspevky: 1012Bydlisko: TT & BA
skorzeny píše:
boris píše:
Horatio píše:

Vďaka Boris, ušetril si mi peniaze, počkám radšej novoty z UPN. Bolo k tomu priložené aj nejaké DVD ? Ak áno, čo tam bolo ? :( :D

DVD som nevidel. Pravdepodobne sú na ňom nejaké dokumenty, ktoré púšťajú v Múzeu SNP.

Proletári všetkých krajín, po.ebte sa!
Offline Profil
PoslaťNapísal: Uto Mar 16, 2010 12:37 12
Obrázok užívateľaRegistrovaný: Str Júl 02, 2008 7:34 07Príspevky: 44Bydlisko: Bytča
Vrátim sa ešte ku knižniciam .... a to aj preto, lebo práve som cez obedňajšiu pauzu bol vrátiť knihy, medziknižnične zapožičané ...

Minulý týždeň som sa mailom pýtal na aktuálne preberanú knihu, či ju plánujú zaradiť, resp. zakúpiť.

Pred pár minútami som najskôr dostal otázku, či sa mi zdá, že kníh o SNP máme málo ... chcel som najskôr povedať, že sú staré, ale keďže som ich väčšinu už prečítal, musím uznať, že je tam zastúpených a veľa poprevratových titulov ... (nie len k snp, alebo military, ale celkovo)

Druhá časť rozhovoru sa samozrejme týkala ceny ... tu mi bolo povedané, že za tú cenu radšej kúpia dve tri špeciálne knihy, ktoré oslovia podstatne viac čitateľov rôznorodosťou tém a najmä tým, že môžu priniesť nové poznatky - na rozdiel od reprezentačných publikácií, od ktorých sa to nie celkom očakáva ...

Od takýchto publikácií sa očakáva to aby obrazový materiál bol vysokokvalitne spracovaný, aby sporadický text neobsahoval faktografické chyby (vrátane správnosti mien).

Prítomnosť dvd neurobila žiadny dojem ...

(Na tom DVD by mal byť dokumentárny film o snp)

Pokiaľ si to takto rozoberú vo väčšine knižníc, tak si ju asi budem(e) môcť prelistovať akurát tak vo vrátnici v múzeu snp ...

Offline Profil
PoslaťNapísal: Pon Máj 10, 2010 10:25 10
Obrázok užívateľaRegistrovaný: Pon Jan 28, 2008 11:13 11Príspevky: 144
Sú nejaké informácie o tejto pripravovanej knihe?
http://www.martinus.sk/?uItem=80860

PoslaťNapísal: Uto Máj 11, 2010 11:23 11
Registrovaný: Pon Mar 17, 2008 7:33 07Príspevky: 245Bydlisko: Myjava
Prednedávnom som dočítal novú Jablonického knihu Fragment o histórii. Jedná sa v prevažnej väčšine o "ponovembrové" rozhovory s Jablonickým. Ako to v takýchto býva, sú zvyčajne dosť všeobecného charakteru a otázky sa často opakujú. Podstatná časť z nich sú Jablonického reakcie na publikácie a verejnú činnosť ľudáckeho exilu a podobne zmýšľajúcich domácich autorov, rozdeleniu republiky, apod. Okrem toho je tam niečo o Jablonického prenasledovaní za normalizácie (známe z Samizdat o disidente), o historiografii SNP za normalizácie (väčšinou známe zo Samizdatu o odboji 2), nejaké informácie o jeho prácii v komisii pre analyzu udalosti 1967-1970 a aj štúdie predtým publikované v knihe Podoby Násilia (niesom si teraz istý či všetky).

Celkovo bolo teda v knihe pomerne málo nových informácii, aj keď ja som tam predsa niečo našiel. Skôr môže byť zaujímavá pre štúdium ponovembrového spoločenského diania.

Offline Profil
PoslaťNapísal: Str Júl 28, 2010 9:50 09
Obrázok užívateľaRegistrovaný: Sob Jún 06, 2009 4:06 04Príspevky: 245Bydlisko: Československo
což tato kniha:

http://www.martinus.sk/?uItem=80860

jest to dobré?

PoslaťNapísal: Ned Aug 01, 2010 11:35 11
Obrázok užívateľaRegistrovaný: Sob Jún 06, 2009 4:06 04Príspevky: 245Bydlisko: Československo
a tahle kniha vypadá velmi zajímavě:

http://obchod.hiu.cas.cz/index.php?rout ... duct_id=77

PoslaťNapísal: Str Sep 01, 2010 12:41 12
Obrázok užívateľaRegistrovaný: Uto Aug 31, 2010 9:56 09Príspevky: 6Bydlisko: Stará Turá
No vidím, že k tej novej publikácii SNP 1944 sa tu veľa slov chvály neuštedrilo. :)

Dnes som si ju chcel kúpiť priamo v Múzeu SNP, ale odradila ma tá cena = 33 €. Pritom na internete majú napísané, že u nich stojí 25 €.

Uvidíme.

Offline Profil E-mail

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]
Stránka 15 z 15
Príspevkov: 222 Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 11, 12, 13, 14, 15
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť
Hľadať:
Vytvoriť novú tému  Odpovedať na tému