| Autor |
Správa |
< Polemika ~ Umiestnenie tábora do Osvienčimu. |
|
Matka_Pluku
|
Napísal: Str Jan 20, 2010 12:31 12 |
|
|
Registrovaný: Str Jan 06, 2010 10:03 10Príspevky: 27Bydlisko: Bratislava |
|
|
|
|
|
Matka_Pluku
|
Napísal: Str Jan 20, 2010 1:13 01 |
|
|
|
|
|
|
|
Polo-X
|
Napísal: Str Jan 20, 2010 4:29 04 |
|
|
Teraz ma napadla informacia, ktoru, tera neviem ci si ju nemylim z niecim alebo ci som ju tam naozaj pocul, ale jedna sa o to ze Birkenau bolo vlastne postavene ruskymi zajatcami citajucich cislo okolo 11.000...
Mam v tom teraz trosku zmatok a pamat uz nesluzi jak by mala nie ze by niekedy sluzila ale to je o inom..
Ak Auschwitz bol postaveny co bolo povodne polske vojenske kasarne a bol zriadeny v 40tom - 41ov ... ak je zly rok opravte ma
tak potom do keby musel fungovat ako samostany tabor, kedze do barbadosi boli nemci z rusmi v dohode o neutoceni teda v mierovom stave...
na wikipedii som nasiel tuto informaciu
Práce začali sovietski vojnoví zajatci privezení sem z hlavného tábora Auschwitz I. rok udavaju 41
|
|
|
|
|
niko
|
Napísal: Str Jan 20, 2010 4:43 04 |
|
|
| Registrovaný: Str Dec 26, 2007 5:20 05Príspevky: 275Bydlisko: Bratislava, Viedeň |
boris píše: niko píše: Inak sa mi podarilo identifikovat straznu jednotku v Osviencime. Jednalo sa o "SS-Sturmbann Konzentrationslager Auschwitz". SS-personal cital v decembri 1943 cca. 3500 ludi. No, neviem, či ide o niečo nové. Organizácia je známa, stačí zagúgliť. Už prvý link bol veľmi platný: http://www.wollheim-memorial.de/de/wachmannschaften. (Zaujímavé sú aj spomenuté pramene.) Tam je napr. uvedené, že komplex Auschwitz III strážil jeden SS-Totenkopfsturmbataillon o 7., resp. 8. rotách. Všetko sedí aj s výpoveďami niektorých Slovákov z Waffen-SS, ktorí v Auschwitzi slúžili; napr. u Wachkompanie Buna bol SS-Mann Alexander K. Myslím, že výborným zdrojom informácií by mohla práve publikácia o veliteľoch, ktorú som tuná už spomenul. Jo Boris. Lenze zase je to len Auschwitz III, nie cely tabor. Komplexnu strukturu jednotiek som este nedogooglil nikde. Ale mas recht, ta kniha by urcite pomohla.
_________________ ""Sagt Stalin, dass er mich am Arsch lecken soll."
Nemecký dôstojnik pred popravou, Budapešť 1946 |
|
|
|
|
|
Matka_Pluku
|
Napísal: Str Jan 20, 2010 11:51 11 |
|
|
Zaujímavé filmy: dnes streda 23.00 Film+ Adolf Eichmann
piatok 22.1. STV 2, o 20.hodine - Útek z Osvienčimu, Vrba a Wetzler
štvrtok 28.1. o 20 hodine ČT 2 - Muj fotr a jeho nejoblíbenejší koncentráky sobota 30.1. o 11 hodine ČT 2 opakujú
|
|
|
|
|
Polo-X
|
Napísal: Pon Feb 01, 2010 12:27 12 |
|
|
Hej pozeral som dva z nich...
to bolo k vyrociu oslobodenia...
|
|
|
|
|
Matka_Pluku
|
Napísal: Pon Feb 01, 2010 4:48 04 |
|
|
Polo-X píše: Hej pozeral som dva z nich...
to bolo k vyrociu oslobodenia... len som čakala,že budú dávať viac filmov, na markíze aj STVčke...ale asi už nie je záujem divákov o koncentráky
|
|
|
|
|
Tono
|
Napísal: Pon Feb 01, 2010 9:20 09 |
|
|
Administrátor Registrovaný: Uto Dec 25, 2007 10:44 10Príspevky: 608Bydlisko: RK/BB |
Niektoré témy časom zovšednejú. Obzvlášť holokaust náš každodenný.
_________________ "Marx jsou akorát tanky valící se přes Prahu." (Charles Bukowski) |
|
|
|
|
|
Polo-X
|
Napísal: Uto Feb 02, 2010 2:25 02 |
|
|
Matka_Pluku píše: Polo-X píše: Hej pozeral som dva z nich...
to bolo k vyrociu oslobodenia... len som čakala,že budú dávať viac filmov, na markíze aj STVčke...ale asi už nie je záujem divákov o koncentráky  ja som prekvapeny ze davali az tolko a hlavne ten dokument o vrbovi, kedze to nebola premiera ale repriza... (osobne sa mi pacil) tu totiz ide o jednu vec, ktora sa stane ci uz pohnutky minulosti boli dobre alebo zle ale dolezite je ze zasiahly vela ludi - tou vecou je bohuzial politika z holokaustu je viac politika ako nieco na zamyslenie, preskumanie, a ponaucenie... ludia maju tendenciu zabudat a zabudaju umyselne a radi a to je asi nasa najvacia chyba... ako priklad mozme uviest genocidu armenov v turecku o ktorej turecko dodnes tvrdi ze sa nestala a ak najdes cloveka ktory aspon pocul "genocida armenov v turecku" je to uspech...
|
|
|
|
|
Matka_Pluku
|
Napísal: Uto Feb 02, 2010 2:26 02 |
|
|
jasné, zovšednejú... len ja som ten mladší ročník narodenia, preto som niektoré staré filmy o holokauste, ktoré dávali v minulosti, ani nevidela...a možno už ani neuvidím
|
|
|
|
|
Matka_Pluku
|
Napísal: Uto Feb 02, 2010 2:32 02 |
|
|
síce nie som znalec, ani sa historiou veľmi nezaoberám, ale niektoré filmy by predsa len mali dávať.... ...lebo potom sa stane taká vec, že dnešná mládež ani nevie, že Goebbels mal konskú nohu, maršál Goring choval Leva ...a niektorí ľudia ani nevedia, kto bol Himmler.
|
|
|
|
|
niko
|
Napísal: Uto Feb 02, 2010 2:07 02 |
|
|
| Registrovaný: Str Dec 26, 2007 5:20 05Príspevky: 275Bydlisko: Bratislava, Viedeň |
No ja som sa nadtym dost dlho zamyslal a myslim, ze je mozno aj dobre, ze nevedia. Keby vedeli, mozno by ich to fascinovalo a mali by sme tuz dalsie pochody s faklami v ruke. Co sa tyka Holocaustu podla mna neje ani problem, ze je vsade rozoberany, ako to ze je vsade rozoberane to iste. Vypovede väznov, sudy a stale moralne ponaucenie. Mne sa velmi paciala kniha o Polizeibatalione 20, ktoru som kupil v Nemecku. Tam sa podaval obraz z druhej strany. Teda ako sa z obycajnych ludi stavali vrahovia. Ze niektori nemali problem si zvyknut, ini sa radsej pytali na front atd. Podobne diela su ale v mensine. No a ked citas a vidis v telke stale dookola tu väcsinu, proste ta to prestane raz bavit.
_________________ ""Sagt Stalin, dass er mich am Arsch lecken soll."
Nemecký dôstojnik pred popravou, Budapešť 1946 |
|
|
|
|
|
Matka_Pluku
|
Napísal: Pon Mar 01, 2010 10:31 10 |
|
|
pre mňa je však sklamaním hlavne to, že sa 2. svetová vojna na školách už ani nepreberá...  Hlavne na tých Technického zamerania, či už mám na mysli priemyslovky, alebo vysoké školy technické, pokiaľ ma dobre pamäť neklame, dejepis sa tam ani nevyučuje. Toto diskusné fórum je vlastne jediné, kde sa tu ľudia bavia o svetových vojnách. U kolegov v práci by som darmo čakala, aby mali aspoň základné znalosti, aby som sa s nimi vôbec mohla baviť na túto tému..
|
|
|
|
|
mbbb1
|
Napísal: Pon Mar 01, 2010 10:35 10 |
|
|
Registrovaný: Sob Jún 06, 2009 4:06 04Príspevky: 245Bydlisko: Československo |
to, že není na průmyslovkách dějepis považuji za zcela legitimní. Jsem sám absolvent SPŠS. Výuka dějepisu a dalších věcí jest kapitolou sama pro sebe...
|
|
|
mbbb1
|
Napísal: Uto Mar 02, 2010 7:56 07 |
|
|
Registrovaný: Sob Jún 06, 2009 4:06 04Príspevky: 245Bydlisko: Československo |
|
|
|
|
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť