Autor Správa

<  Prvá pomoc  ~  pplk. Eugen Budinský

PoslaťNapísal: Uto Sep 29, 2009 8:55 08
Obrázok užívateľaAdministrátorAdministrátorRegistrovaný: Str Dec 26, 2007 1:47 01Príspevky: 383Bydlisko: Žilina
Horatio píše:
mne sa zda ze hodnostne najvyssi mohol byt i pplk ceskeho povodu..na meno si nespomeniem, ale boris mi urcite pomoze..teda skor tak ze bol nezvestny ale predpoklada sa ze padol...k tomu fajnorovi a budinskemu.ja som sa vo svojom prispevku pomylil..je to naopak..ten text patri k fajnorovi...sorac.. :)

Asi máš na mysli veliteľa del. pluku 31 pplk.del. Karola Pichla.

PoslaťNapísal: Uto Sep 29, 2009 10:05 10
Obrázok užívateľaRegistrovaný: Pia Jan 04, 2008 4:24 04Príspevky: 163Bydlisko: Šaľa
palky píše:
Horatio píše:
mne sa zda ze hodnostne najvyssi mohol byt i pplk ceskeho povodu..na meno si nespomeniem, ale boris mi urcite pomoze..teda skor tak ze bol nezvestny ale predpoklada sa ze padol...k tomu fajnorovi a budinskemu.ja som sa vo svojom prispevku pomylil..je to naopak..ten text patri k fajnorovi...sorac.. :)

Asi máš na mysli veliteľa del. pluku 31 pplk.del. Karola Pichla.

ano Pichla... :)

Offline Profil E-mail
PoslaťNapísal: Ned Mar 07, 2010 9:35 09
Obrázok užívateľaRegistrovaný: Sob Jún 06, 2009 4:06 04Príspevky: 245Bydlisko: Československo
ve sborníku "Od Salzburku......" v článku "Pracovný zbor národnej obrany v rokoch 1940-1945" na str. 321 se píše, že příslušníci pracovního sboru NO vybudovali v Ružomberku velkolepý pomník či spíše mausoleum Eugenu Budínskému. Je o tom známo něco víc? Zkoušel jsem něco vygůglit, ale žial bohu nič.

PoslaťNapísal: Uto Mar 09, 2010 7:32 07
Obrázok užívateľaRegistrovaný: Pia Jan 04, 2008 4:24 04Príspevky: 163Bydlisko: Šaľa
mbbb1 píše:
ve sborníku "Od Salzburku......" v článku "Pracovný zbor národnej obrany v rokoch 1940-1945" na str. 321 se píše, že příslušníci pracovního sboru NO vybudovali v Ružomberku velkolepý pomník či spíše mausoleum Eugenu Budínskému. Je o tom známo něco víc? Zkoušel jsem něco vygůglit, ale žial bohu nič.

pocujem prvy krat...mozno Tono nieco bude vediet..

Offline Profil E-mail
PoslaťNapísal: Uto Mar 09, 2010 11:36 11
Obrázok užívateľaObčianske združenieObčianske združenieRegistrovaný: Štv Dec 27, 2007 5:44 05Príspevky: 1016Bydlisko: TT & BA
Horatio píše:
mbbb1 píše:

pocujem prvy krat...mozno Tono nieco bude vediet..

Mal na hrobe veľké súsošie. Tuším, že som to už v tejto diskusii spomenul. Niečo by mohlo byť v knihe "Pamiatke predkov" (ak si názov správne pamätám) a viac určite vo VHA, fond PSb-NO.

Proletári všetkých krajín, po.ebte sa!
Offline Profil

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]
Stránka 2 z 2
Príspevkov: 20 Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť
Hľadať:
Vytvoriť novú tému  Odpovedať na tému