| Autor |
Správa |
< Prvá pomoc ~ pplk. Eugen Budinský |
|
palky
|
Napísal: Uto Sep 29, 2009 8:55 08 |
|
|
Administrátor Registrovaný: Str Dec 26, 2007 1:47 01Príspevky: 383Bydlisko: Žilina |
Horatio píše: mne sa zda ze hodnostne najvyssi mohol byt i pplk ceskeho povodu..na meno si nespomeniem, ale boris mi urcite pomoze..teda skor tak ze bol nezvestny ale predpoklada sa ze padol...k tomu fajnorovi a budinskemu.ja som sa vo svojom prispevku pomylil..je to naopak..ten text patri k fajnorovi...sorac..  Asi máš na mysli veliteľa del. pluku 31 pplk.del. Karola Pichla.
_________________ "Za vodcu pravdu, za sprievodcu prácu." |
|
|
|
|
|
Horatio
|
Napísal: Uto Sep 29, 2009 10:05 10 |
|
|
Registrovaný: Pia Jan 04, 2008 4:24 04Príspevky: 163Bydlisko: Šaľa |
palky píše: Horatio píše: mne sa zda ze hodnostne najvyssi mohol byt i pplk ceskeho povodu..na meno si nespomeniem, ale boris mi urcite pomoze..teda skor tak ze bol nezvestny ale predpoklada sa ze padol...k tomu fajnorovi a budinskemu.ja som sa vo svojom prispevku pomylil..je to naopak..ten text patri k fajnorovi...sorac..  Asi máš na mysli veliteľa del. pluku 31 pplk.del. Karola Pichla. ano Pichla...
|
|
|
|
|
mbbb1
|
Napísal: Ned Mar 07, 2010 9:35 09 |
|
|
Registrovaný: Sob Jún 06, 2009 4:06 04Príspevky: 245Bydlisko: Československo |
ve sborníku "Od Salzburku......" v článku "Pracovný zbor národnej obrany v rokoch 1940-1945" na str. 321 se píše, že příslušníci pracovního sboru NO vybudovali v Ružomberku velkolepý pomník či spíše mausoleum Eugenu Budínskému. Je o tom známo něco víc? Zkoušel jsem něco vygůglit, ale žial bohu nič.
|
|
|
Horatio
|
Napísal: Uto Mar 09, 2010 7:32 07 |
|
|
Registrovaný: Pia Jan 04, 2008 4:24 04Príspevky: 163Bydlisko: Šaľa |
mbbb1 píše: ve sborníku "Od Salzburku......" v článku "Pracovný zbor národnej obrany v rokoch 1940-1945" na str. 321 se píše, že příslušníci pracovního sboru NO vybudovali v Ružomberku velkolepý pomník či spíše mausoleum Eugenu Budínskému. Je o tom známo něco víc? Zkoušel jsem něco vygůglit, ale žial bohu nič. pocujem prvy krat...mozno Tono nieco bude vediet..
|
|
|
|
|
boris
|
Napísal: Uto Mar 09, 2010 11:36 11 |
|
|
Občianske združenie Registrovaný: Štv Dec 27, 2007 5:44 05Príspevky: 1016Bydlisko: TT & BA |
Horatio píše: mbbb1 píše: ve sborníku "Od Salzburku......" v článku "Pracovný zbor národnej obrany v rokoch 1940-1945" na str. 321 se píše, že příslušníci pracovního sboru NO vybudovali v Ružomberku velkolepý pomník či spíše mausoleum Eugenu Budínskému. Je o tom známo něco víc? Zkoušel jsem něco vygůglit, ale žial bohu nič. pocujem prvy krat...mozno Tono nieco bude vediet.. Mal na hrobe veľké súsošie. Tuším, že som to už v tejto diskusii spomenul. Niečo by mohlo byť v knihe "Pamiatke predkov" (ak si názov správne pamätám) a viac určite vo VHA, fond PSb-NO.
_________________ Sic semper tyrannis!
Proletári všetkých krajín, po.ebte sa! |
|
|
|
|
|
|
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť